Doplňky a scénky č.1 - kapři a stromky

Drobné detaily jsou to, co kolejišti vdechne život a současně ho přibližuje realitě. Představivosti se meze nekladou a tak je pouze na modeláři čím kolejiště oživí. Osobně na kolejištích jiných modelářů velmi rád "pátrám" po nějakých příbězích, scénkách či situacích. Často jsou vtipného charakteru, což upřímně moc nemusím. Mnohem více oceňuji u modelářů smysl pro detail a dobrý nápad.



O vánočním stromku a vánočních stáncích jsem psal už minule. Dnes se podíváme, čím lze náměstí a jeho okolí krátce před Vánoci zaplnit.

 

Prodej kaprů

O kádích s kapry jsem věděl už od začátku, že se musí na kolejišti objevit. Pro spoustu lidi je u nás kapr synonymem Vánoc. Na nádrže s vodou jsem použil měřítkem vhodný obal od léků, modelovou vodu a efekty od WS. Na závěr lehká patina.  Rovněž další detaily (váha, stůl) vznikly čistou improvizací z krabice se zbytky. Na figurku od Nocha ještě trošku krve na zástěru a je hotovo.

Obr.č.1 Základ na stůl, kádě a doplňky
  
Obr.č.2 Pohled na hotovou scénku


Obr.č.3 Pohled na hotovou scénku


 

Prodej vánočních stromků

Základ tvoří oplocení od BUSCHE. Stromky jsou vymodelovány ze samotvrdnoucí hmoty, posypány jemným pískem a nabarveny různými odstíny zelené. Pak ještě přidat nějaké poutače a tabulky vyrobené na tiskárně a je hotovo.


Obr.č.4 Prodej stromků u hostince


Obr.č.5 Prodej stromků u hostince - jiný pohled